dilluns, 16 de maig del 2011

Escoles de nens i escoles de nenes?

És positiu educar als nens i a les nenes de manera separada? Aquesta és una qüestió que genera debat i que ha tingut la resposta d’una experta. Anne Moir és doctora en Genètica per la Universitat d’Oxfort i autora del llibre “Brain sex: The real difference between men and women” on, precisament, tracta aquesta qüestió i exposa els beneficis d’educar les criatures separats per sexe en funció de les diferències neurològiques nens i nenes.

La van entrevistar al diari El País el passat 22/4/2011 i us adjuntem l’enllaç perquè pogueu consultar les seves teories. Entre d’altres, Moir assegura que “si es volen reduir les diferències entre nois i noies, cal educar a ambdós sexes de manera separada i diferent. Si no, discriminariem negativament als homes. I és que, si no s’aprèn, la socialització és irrellevant. Un se socialitza quan aprèn, i simplement per conviure no s’encomanen les coses. A les escoles en les que es coeduca no s’ensenya, i pot ser contraproduent”.


Es cert que existeixen diferencies entre sexes però tot i que aquesta Professional deixa de banda la socialització prioritzen l'aprenentatge no podem oblidar-nos que un dels principis de l'educació, de la didàctica, és justament aquest la socialització.

Parlant des de l’experiència es pot dir que potser si que hi han menys conflictes discriminatoris, per què evidentment no esta un dels sexes però això no significa que no hi hagi discriminació és més aquest fet pot provocar sentiments d'inferioritat, menyspreu, etc. Si es fa pel fet que neurològicament som diferents, tal i com explica la frase sembla més aviat que els nois siguin menys llestos i això ja es un fet discriminatiu. S'han pogut observar experiències on el sistema coeducatiu es perfectament viable i on s'educa i s'ensenya en valors.


el fet de deixar la socialització de banda fa que desprès aquest nois i noies si no es perquè van a extraescolar amb l'altre sexe, quan siguin més grans tindran problemes a l'hora de poder parlar tranquil·lament amb l'altre sexe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada