divendres, 6 de maig del 2011

Uniforme sí, o uniforme no?

El debat de l’ús d’uniformes a les escoles segueix obert al començament i en el transcurs de l’any escolar en els centres formatius i mitjans de comunicació.
L’uniforme escolar té inconvenients i avantatges. Els defensors d’utilitzar l’uniforme en els centres afirmen que a llarg termini és més econòmic ja que no han de comprar roba diàriament, també argumenten que amb aquesta vestimenta s’eliminen les barreres socials igualant les classes socials sense distinció de marques. Però no tot és positiu sinó que es creu que l’ús d’uniformes fomenta el sexisme, els nens han de vestir amb pantaló i les nenes amb faldilla, aquest petit inconvenient es podria resoldre adoptant el pantaló per a les noies. Els uniformes també priven la llibertat d’elecció d’escollir la roba que porta cada nen, frenant la seva capacitat per donar a conèixer i desenvolupar la seva personalitat.
Normalment l’uniforme s’ha instaurat a centres concertats i privats, en alguns de forma optativa i d’altres obligatòria. Hem d’implantar l’ús dels uniformes a totes les escoles ? Considerem que els alumnes i els pares de cada centre han d’escollir entre no portar-lo, ser voluntari o imposat adaptant-se al ideari de l’escola.
 Per concloure una pregunta que ens hauria de fer reflexionar és; parlar dels uniformes és una manera de desviar l’atenció del veritable problema sobre l’educació, el fracàs escolar? 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada