dimarts, 31 de maig del 2011

Un MIR per a professors?

A classe hem estat tractan el tema sobre si els professors estan realment preparats si fos necessari un "MIR" per a mestres. Hem estat llegint uns articles del 2008 on es tractava d'aquest tema, aqui us deixo el link amb un breu resum del que tractaben aquests Articles.

Darrerament el passat 27/11/2010 Gabilondo va donar la seva opnió al respecte d'aquest MIR i em cregut convenient possar en comú la seva opnió.

Gabilondo dóna suport a la idea d’un MIR per a professors

Un professor explicantEl Ministre d’Educació Ángel Gabilondo ha donat suport a la proposta del vicepresident del govern espanyol Rubalcaba de formar els professors amb un sistema semblant al dels metges, amb una mena de MIR educatiu. Gabilondo, igual que va fer Rubalcaba, ha insistit que li agrada la idea a títol personal, i que no és una proposta política del govern. El sector educatiu també l’ha rebut de manera positiva, en general. Jaume Graells, director general d’Educació Bàsica i Batxillerat de la Generalitat, així com la majoria dels sindicats de professors, s’han mostrat a favor d’introduir pràctiques abans d’obtenir una plaça pública per exercir la docència.


I aqui també deixem el link d'un altre article que tracta del mateix tema.http:/www.sindicat.net/n.php?n=12402
El mateix dia Rubalcaba comenta el mateix fet.

Rubalcaba vol que els professors passin un 

MIR com el dels metges

RubalcabaAlfredo Pérez Rubalcaba assegura que als professors els depara un futur cada vegada més complex, i que cal plantejar noves alternatives per a la seva formació i “no deixar-los sols en aquesta responsabilitat”, segons informa la Cadena SER. El vicepresident primer del govern de l’Estat creu que fins el 2020 s’hauran de contractar 200.000 professors, i defensa que un sistema de formació semblant al dels metges, un MIR educatiu, tindria sentit. Rubalcaba va llançar la idea fa uns dies en unes jornades educatives. Va deixar clar, però, que la idea era “una reflexió per al debat i no una proposta política”. Aquest funcionament implicaria que, un cop acabada la carrera, els professors passessin un període de pràctiques per agafar experiència i, al final, acabar obtenint una plaça fixa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada