divendres, 29 d’abril del 2011

Porta 22

El passat dimecres van tindre l'oportunitat, els estudiants de 1r de Pedagogia,  d'assistir a una conferencia en el recinte de Porta 22, que pertany a l'agencia Barcelona Activa de l'ajuntament de Barcelona.
En aquesta conferencia vam poder observar amb deteniment com era el funcionament de la web, quines aplicacions tenia, de quina manera buscava d'interacció de l'internauta amb la web etc... Vam poder veure els diferents vídeos i recursos que s'oferien a la gent que venia en busca de treball.
Porta 22 es va crear amb l'objectiu de ajudar als barcelonins a buscar feina, a aconsellar a l'hora d'obrir un nou establiment, etc...
Si mirem però detingudament la web veiem diferents coses en que potser, tenint en conte que al darrera de tot això hi ha pedagogs, hi ha algunes mancances.
Primerament ens trobem que la web l'han dividit en diferents apartats un dedicat a persones, l'altre al mercat i per últim a les eines. Si ens endinsem en el primer apartat veiem que hi ha la possibilitat de fer un test per conèixer millor els teus interessos. Però el primer problema que ens podríem plantejar és: potser a mi m'agrada molt ballar, però resulta que no tinc cap tipus de formació de ballarina i a més no se ballar bé, de manera que de què em serveix que em diguin que això m'interessa. Un segon problema que ens podem platejar és que en cap moment ens pregunten quina es la nostra experiència laboral ni quins son els nostres estudis, és a dir,  li poden sortir els mateixos resultats a un noi que li agrada molt la química però que no ha estudiat re de química que a una persona ja més gran que ja te els estudis universitaris de química i que té un màster.
Un altre aspecte que podríem destacar d'aquest test és que no existeix un enllaç directe amb la pàgina on t'explica més detalladament els resultats que has obtingut del test, com pots arribar a fer aquesta feina, etc...  Del test també es pot dir que te masses preguntes, i tot sembla un joc. Això de voler que una web sigui interactiva i que vulgui atreure a la gent, sembla només una declaració d'intencions, ja que interactiva ho és si considerem que estar tota l'estona prement el ratolí  ho és.
En tercer lloc voldríem comentar el fet de que volen abastar molt públic, ja que aquesta web està tant dirigida ha persones adultes com ha persones adolescents que estan decidint el seu futur. Aquest problema de no posar-se com objectiu una franja exacta d'edats provoca que per una banda sigui massa per nens petits i per l'altre que fins hi tot els adolescents ho trobin avorrit.
Una part que cal dir que es bastant interessant i que em sembla que connecta bastant  amb el que des de l'escola ens estant demanant, les competències. Dintre del mateix apartat persona, trobem que hi ha un subapartat  de competències. Aquest apartat crec que és força interessant ja que et permet conèixer millor el que per una altra banda ja ens han ensenyat a  l'escola. L'idea del diccionari de competències amb els nivells i tot està molt bé tot i que no hi ha cap manera objectiva d'avaluar el teu nivell concret en una competència, actualment però sabem que s'està portant a terme aquestes proves però no virtualment si no presencialment a Porta 22. Els vídeos que s'utilitzen al diccionari si que podrien ser més realistes ja que es veu massa artificial.
Una cosa que a molts ens va sorprendre es que l'objectiu d'aquesta pàgina es trobar treballar la gent, almenys si més no ajudar a buscar feina ajudar a nivell formatiu, a com millorar una entrevista com presentar-te, etc... Però al lloc on t'envia es a "infojobs". Aquesta pàgina web que tothom coneixem i que no cal anar a para a Porta 22 per tornar a caure en la mateixa pàgina que sempre consultem a l'hora de buscar treball.
Respecte a la publicitat sobre aquesta web, en el metro podem veure anuncis però els anuncis estan més dirigits a persones adults que volen crear la seva pròpia empresa per tant tal i com hem comentat abans tornem a caure a la mateixa pedra, voler abastar a massa gent i gairebé es pot dir que no  aconsegueix abastar a molt poca gent.
Cal dir però que la intensió de voler una pàgina web on tant adolescents i persones adultes puguin accedir ha formació, a informació sobre sortides professionals, etc... està molt bé el problema  es que potser falta preguntar una mica ha la gent que es el que vol i que espera d'una pagina web que li pot oferir treball o indicacions per poder escollir un futur. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada